Tetra


A tartalomhoz

Termékek

magyar | english | deutsch | francais | русский

: : TETRA-SL
Az autoszex TETRA-SL kitűnő teljesítményre képes mind battériás, mind alternatív tartás mellett, így nagy-, illetve kistermelők figyelmébe egyaránt ajánljuk. A TETRA-SL barna tojást tojó hibrid rendkívüli ellenállóképességgel és kiváló tojásminőséggel rendelkezik, amely tulajdonságokat tekintve a világ élvonalából is kiemelkedik. 52 hét alatt a teljes tojástermelése több mint 21 kg. Nagyon jó stressztűrő képessége miatt jól alkalmazkodik a különböző környezeti feltételekhez, így mélyalmos tartás, illetve tojófészkes rendszer esetében is egyszerű a tartása.
A takarmányfelhasználás tekintetében a TETRA-SL versenyképes bármely barna tojóhibriddel. A takarmánypazarlás megelőzése céljából ajánlatos a jércék csőrkurtítása 6-7 napos korukban. A csőrkurtítás nem akadályozza a csibék kedvező indulását, nem jár jelentős stresszhatással és hatékonyan elvégezhető.
Nevelési és tojástermelési technológiánk a TETRA-SL élettani igényét és a gazdaságosság szempontjait figyelembe véve tartalmazza a hibrid optimális tartási körülményeinek leírását és termelési adatait, többek között a takarmányozás, a testtömeg, a világítási program tekintetében.

Letöltés: TETRA-SL nevelési és tojástermelési technológia
               TETRA-SL szülőpár nevelési és tojástermelési technológia
               TETRA-SL LL : TETRA Blanca : HARCO


: : HARCO

Ez a barna tojást tojó, Amerikából származó hibrid fekete tollazata miatt is nagyon népszerű világszerte. Tojástermelési képessége kitűnő, főként kisgazdasági tartás esetében.

A tojástermelés gazdaságossága folyamatos ellenőrzéssel, és a következő tényezők szabályozásával növelhető:
* biológiai biztonság és higiéniai körülmények
* tiszta ivóvíz
* hatékony szellőztetési rendszer
* szigorúan ellenőrzött takarmányozási program
* megfelelő csőrkurtítás
* megfelelő testtömeg
* pontos állategészségügyi program
* megfelelő világítási program

HARCO tojóhibridünk alternatív tartási feltételek esetén is jó teljesítményre képes, és elviseli a takarmányozással és/vagy tartási technológiával kapcsolatos esetleges kisebb hiányosságokat.
A Bábolna HARCO hibridről további információkat találhat "Tojóhibrid nevelési és tojástermelési technológia" című tájékoztatónkban, amely tartalmazza a nevelési időszakokra vonatkozó részletes javaslatainkat a testtömeg-növekedés, takarmányozási-, és világítási program, valamint az állat-egészségügyi program tekintetében.

Letöltés: HARCO nevelési és tojástermelési technológia
               HARCO szülőpár nevelési és tojástermelési technológia


: : TETRA-H
A tojás és hústermelésre egyaránt kiváló TETRA-H kettős hasznosítású hibridet Bábolnán tenyésztették ki, főként háztáji tartásra. Alkalmas az őshonos, hagyományos tyúkfajták leváltására, és tojással illetve hússal látja el a háztáji gazdaságokat.
A TETRA-H hibridek esetében - a kettős hasznosításnak megfelelően - két eltérő időszakot különböztetünk meg. A nevelés első időszakában mindenképpen a csibék megerősödése a cél, ezért szükséges a jó minőségű csibetáp, illetőleg annak korlátozás nélküli etetése. A 4-5. héttől történik az átállás a jércetápra vagy gyengébb minőségű házi keverékre. Ezután a jércék külön vannak tartva, mivel a kakasok tartásánál a jobb tömeggyarapodás a cél, így azoknál étvágy szerinti etetés történik. A jércék számára viszont a túlzott takarmányfelvétel kedvezőtlen hatással van a tojástermelésre.

Letöltés: TETRA-H nevelési és tojástermelési technológia


: : SUPER-HARCO
A SUPER HARCO kettős hasznosítású hibridet a Bábolna TETRA Kft. tenyésztette ki. Tollazata a másik HARCO-hoz hasonlóan fekete színű, testtömege viszont nagyobb, (brojler jellegű).

A fekete színű SUPER HARCO nemcsak jó hústermelő, hanem kiváló barna tojást tojó hibrid is, így háztáji gazdaságok számára szintén kiváló.

Letöltés: SUPER HARCO nevelési és tojástermelési technológia

: : TETRA-BLANCA
Tetra BLANCA, a Bábolna TETRA Kft. legújabb terméke. A tenyésztési munka legfontosabb célja egy olyan fehér tojóhibrid előállítása volt, amely kitűnő alkalmazkodó képessége révén versenyképes alternatívát jelent ipari tojástermelés céljára és nem csak ketreces tartás esetén. A Tetra Blanca által termelt tojás mennyisége és minősége egyaránt kitűnő.

Letöltés: TETRA-BLANCA értékmérő tulajdonságok
               BLANCA nevelési és tojástermelési technológia
               BLANCA szülőpár nevelési és tojástermelési technológia

: : TETRA-AMBER
Hangsúlyosan fehértollazatú, barna tojóhibrid. A tojások héjszíne egyenletesen sötétbarna, mérete egyenletes. Ketrec nélküli tartásmódok kiváló madara.

Letöltés: TETRA-AMBER értékmérő tulajdonságok
               AMBER nevelési és tojástermelési technológia

: : TINT
TINT a speciális krémszínű tojások termelésére lett kifejlesztve. Ez a héjszín különösen kedvelt a harmadik világ számos országában. Fehér tollazatú fajta akár ipari tojástermelésre is kiválóan alkalmas. Nagy tojáshozam, kedvező tojástömeg és kitűnő takarmányértékesítés jellemzi.

Letöltés: TINT nevelési és tojástermelési technológia
               TINT Szülőpár nevelési és tojástermelési technológia


: : TETRA HB COLOR
A Bábolna Tetra HB Color (HB = háztáji/home broiler) egy vörös tollazatú húshibrid. Ezen új fajta tenyésztési programjának kialakításakor fő szempont volt a magas élvezeti értékű, prémium húsminőség előállítása a jó takarmányértékesítési mutató és megfelelő növekedési erély megtartása mellett.

Letöltés: TETRA HB Color húshibrid tartástechnológia


magyar | english | deutsch | francais | русский


+36 95/345-002 | tetrakft@babolnatetra.com

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe