A Bábolna TETRA Kft. 2020 szeptember elején Belső Oktatási Programsorozatot indította el az új alkalmazottak és az értékesítéssel foglalkozó kollégák számára. A járványhelyzet miatt sok kolléga kénytelen otthon maradni és onnan dolgozni, a csapattagok és a nemzetközi partnerek közötti személyes interakciót pedig minimalizálni kellett. Ebben a helyzetben a vállalat tulajdonosai úgy döntöttek, hogy itt az alkalom, hogy kéthetente megrendezésre kerülő ZOOM konferenciákkal fejlesszék csapatuk szakmai ismereteit. Ez lehetőséget ad a személyes kötelékek fenntartására és azt üzeni, hogy ebben a nehéz helyzetben is fontos és megbecsült tagjai a cégnek.

A program előkészítése előtt Dr. Almási Anita, főszervező kérdéssel fordult a résztvevőkhöz, hogy felmérje egyéni igényeiket a témakörökkel és egyéb speciális területekkel kapcsolatban.

A válaszok alapján összeállított program magában foglalja a tenyésztést, baromfigenetikát, az állategészségügyet, takarmányozási és tartási rendszereket. Az előadások egy részét belső kollégák; genetikus, biológusok és állatorvosok tartják, néhányra, pedig külső szakembereket kérnek fel. A programsorozatban a fiatal kollégáknak is lehetőségük adódik rövid előadás keretében prezentálni kedvenc baromfitenyésztési területüket ezzel megmutatni elkötelezettségüket a téma iránt. A webes szeminárium egyszerre 15-20 embert kapcsol össze egy 90 perces foglalkozásra, amelynek végén egy kérdezz-felelek résszel zárul az alkalom.

A szervezők jelenleg már az új menetrendeket tervezik a külföldi kereskedő kollégák bevonásával, valamint az aktuális sorozat során felmerülő új témák prezentálásával kapcsolatban.

A tenyésztő cég elsődleges célja az volt, hogy a csapat tagjainak naprakész szakmai ismereteket nyújtson, fokozza a kommunikációt, a kollégák élvezzék mindennapi munkájukat ebben az instabil világméretű helyzetben is. A vezetőség szilárd meggyőződése, hogy a motivált és felkészült kollégák a kulcsa a vállalat növekedésének és a további üzleti sikereinek.

Belső oktatási programsorozat